دانه کنجد در دوران بارداری
آیا خوردن دانه کنجد در دوران بارداری بی خطر است؟
دانه های کنجد که به آن Sesamum indicum نیز می گویند، قدیمی ترین دانه های روغنی هستند که بیش از 3500 سال است کشت می شود. این دانه ها نام های دیگری مانند gingelly، til، benne یا bene دارند. دانه های کنجد در رنگ های مختلفی مانند سفید، زرد، سیاه و قرمز موجود است.
خوردن این دانه ها در حد اعتدال به کودک شما آسیبی نمی رساند. در مقابل، فواید تغذیه ای مانند تقویت سیستم ایمنی و کمک به هضم را فراهم می کند. با این حال، باید از زیاده روی در خوردن آنها خودداری کنید زیرا ممکن است عوارض جانبی خاصی داشته باشند. بنابراین، برای دانستن بیشتر در مورد ایمنی، فواید سلامتی و عوارض جانبی احتمالی در صورت مصرف بیش از حد، ادامه
مطلب را بخوانید.
آیا خوردن دانه کنجد در دوران بارداری بی خطر است؟
یک تصور غلط رایج وجود دارد که دانه کنجد در دوران بارداری می تواند باعث سقط جنین شود. تارا گیدوس، مشاور تغذیه مجله کودک آمریکایی در کتاب خود با عنوان «آشپزی و تغذیه در دوران بارداری برای آدمکها» میگوید که برخی غذاها دارای حرارت هستند که میتواند به کودک آسیب برساند. او همچنین اشاره می کند که هیچ علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد و نیازی به اجتناب از دانه های کنجد نیست. بنابراین بهتر است در دوران بارداری آنها را در حد اعتدال مصرف کنید.
یک متخصص تغذیه و نویسنده سلامت و تغذیه از آرژانتین میگوید: «دانههای کنجد برای زنان باردار بیخطر است تا در حد اعتدال مصرف کنند، مگر اینکه به آن حساسیت داشته باشند. با این حال، مصرف بیش از حد کنجد می تواند رحم را بیش از حد تحریک کند و خطر سقط جنین را افزایش دهد. به علاوه، از آنجایی که سه ماهه اول آسیب پذیرترین مرحله بارداری است، بهتر است از مصرف آن در این مدت خودداری کنید.

تغذیه در دوره باردای
برای ثبت سفارش با ما تماس بگیرید
انواع سودمندی کنجد در دوران بارداری
1- تامین کننده آهن
نیاز به آهن در دوران بارداری دو برابر می شود و کمبود آن ممکن است باعث کم خونی شود. مصرف رژیم غذایی مرجع 27 میلی گرم در روز است و دانه کنجد احتمالاً حدود 14.8 میلی گرم در هر 100 گرم است.
2- کمک به رشد جنین
دانه های کنجد حاوی کلسیم، اسید فولیک، آهن، منیزیم، پتاسیم، اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان هستند. این دانه ها سرشار از ویتامین های گروه B مانند ریبوفلاوینی، نیاسینی، تیامینی و پیریدوکسینی هستند و منبع خوبی از پروتئین ها و اسیدهای آمینه هستند که برای رشد مناسب جنین ضروری است که همگی رشد بهینه جنین را تضمین می کنند.
3- ایمنی مادر
حاوی ویتامین C است که می تواند ایمنی زن باردار را تقویت کند.
4- اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباء
حاوی اسید اولئیک است که سطح LDL را پایین نگه می دارد و HDL را بهبود می بخشد
5- فشار خون و قند خون
تحقیقات نشان می دهد که دانه های کنجد در کنترل فشار خون بالا موثر هستند و همچنین به دلیل داشتن کلسیم بالا، خطر ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش می دهند. ممکن است باعث کاهش سطح قند خون در زنان مبتلا به دیابت بارداری شود. این دانه ها حاوی مواد شیمیایی هستند که به کاهش تورم و افزایش ترمیم زخم های پوستی کمک می کنند.
6- کمک به شیردهی
دانه کنجد حاوی اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا 3، امگا 6 و DHA است که برای مادران باردار و شیرده ضروری است
7- بهبود دهند یبوست در دوران بارداری
مادران باردار اغلب از یبوست رنج می برند. اگر می خواهید به طور طبیعی با این مشکل مقابله کنید، کنجد را به رژیم غذایی اضافه کنید. این ماده طبیعی به نرم شدن مدفوع و جلوگیری از یبوست به بهترین شکل کمک می کند و همچنین کنجد به عنوان منبعی غنی از فیبر رژیمی، میتواند به هضم غذا در دوران بارداری کمک کند
8- به افزایش توان بدنی کمک می کند
در میان انواع تقویتکنندههای طبیعی، دانههای کنجد جایگاه ویژه ای دارد. این ماده نه تنها اعصاب و ماهیچه ها را تقویت می کند، بلکه در حفظ انرژی و تناسب اندام بدن نقش اساسی دارد.
9- منبع معدنی غنی
در دوران بارداری، بدن مادر به انواع مواد معدنی و مواد مغذی نیاز دارد. دانه های کنجد منابع بسیار غنی از اسیدهای آمینه، پروتئین، ویتامین های ضروری مانند ویتامین B، C و E، مواد معدنی مانند کلسیم و آهن و بسیاری از مواد مغذی دیگر هستند. همه این اجزای طبیعی در دوران بارداری بسیار حیاتی هستند.
10- تکرر ادرار را کاهش می دهد
تعداد دفعات ادرار در دوران بارداری در زنان افزایش می یابد. مصرف دانههای کنجد به طبیعی نگه داشتن خروجی ادرار بدون هیچ گونه عوارض جانبی در زنان کمک میکند.
11- سلامت کلی را تقویت می کند و استرس را از خود دور می کند
زنان باردار اغلب به دلایل مختلف استرس زیادی دارند. عدم تعادل هورمونی نیز در همین مورد نقش دارد. ضعف ذهنی و سطح استرس با مصرف دانه کنجد کاهش می یابد. سلامت عمومی نیز با این ماده طبیعی به تقویت مطلوب می رسد.
اگر علاقه مند به افزودن دانه کنجد در دوران بارداری به رژیم غذایی خود هستید، به شما خواهیم گفت که چگونه می توانید این کار را انجام دهید
چند روش مصرف کنجد
حدود یک یا دو قاشق غذاخوری دانه کنجد در روز یک مکمل عالی برای رژیم غذایی زنان باردار است.برخی از راه هایی که می توانید برای گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی روزانه خود انتخاب کنید عبارتند از:
1- اضافه کردن کنجد به سبریجات تازه
2- چاشنی درست کنید و با غذاهای اصلی مانند برنج بخارپز یا کینوآ بخورید.
3- دانه های کنجد بو داده را می توان به عنوان چاشنی در غذااستفاده کرد.
4- با اضافه کردن کنجد به انواع کیک و کلوچه های خانگی، که می توانند گزینه های دسر قدرتمند شما باشند.
5- مصرف کنجد به همراه غلات
دانه کنجد در دوران بارداری به غذای شما طعم و مزه می بخشد. اما این بدان معنا نیست که شما می توانید آنها را فراتر از حد مجاز میل کنید
موارد احتیاط
1- دانه های کنجد را به مقدار کم میل کنید و به سرعت از آنها استفاده کنید، در غیر این صورت، روغن دانه ها در صورت
عدم نگهداری مناسب می تواند آنها را فاسد کند (بهتر است دانه ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید)
2- در سه ماهه اول که بارداری رحم شما هنوز حساس است، ممکن است باعث انقباض رحم شود پس آنها را زیاد نخورید. اگر بعد از خوردن دانه کنجد لکه بینی مشاهده کردید، خوردن کنجد را ادامه ندهید و با پزشک خود مشورت کنید.
3- اگر سابقه آلرژی به دانه ها ی کنجد دارید از آنها اجتناب کنید زیرا دانه ها از جمله کنجد جزو آلرژن های غذایی رایج
هستند
هنوز هم توصیه می شود قبل از مصرف کنجد با پزشک خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید، اعتدال همیشه نکته کلیدی برای
سلامتی است.